Săptămâna Mondială a Alăptării – 1-8 august 2016 Mediaș

Săptămâna Mondială a Alăptării – 1-8 august 2016 Mediaș

Alăptarea este mai mult decât cea mai potrivită hrană pentru bebeluși, perfect adaptată nevoilor lor în orice clipă, alăptarea este IUBIRE în forma ei cea mai pură.

Anual, în prima săptămână din august, întreaga lume sărbătorește minunea laptelui matern. Anul acesta, grupul de sprijin în alăptare ”Alăptează cu succes – Mediaș” a marcat această săptămână și la Mediaș, propunându-vă diverse activități:

– Toate mămicile care au născut în luna august la Mediaș au primit un pliant cu informații despre beneficiile alăptării pentru copii și mame;
– Miercuri, 3 august, de la ora 17 toate burticile, mămicile și tăticii au fost invitați la un picnic în Parcul Greweln, unde s-a discutat despre alăptare și nu numai;
– Luni, 8 august, de la ora 17, la Biblioteca Municipală St. L. Roth Mediaș am urmărit împreună proiecția națională a documentarului ”Pași spre conștientizare – Îndrăznesc să alăptez”, realizat de Asociația Lion Mentor;
– În fiecare zi s-au publicat pe pagina evenimentului articole, poze interesante legate de alăptare;
“PAȘI spre CONȘTIENTIZARE”, o producție Lion Mentor Association, realizat de Irina Thiery, este al doilea documentar al campaniei “ÎNDRĂZNESC PENTRU COPILUL MEU”, un documentar despre protejarea sănătății sugarilor, indiferent dacă sunt alăptați sau hrăniți cu lapte praf.

Actualul documentar este adresat tuturor: atât mămicilor care alăptează, celor care nu alăptează, tăticilor cât şi oricăror persoane ardente de informare corectă şi mânate de dorinţa de a schimba disfuncţionalitatea cu naturalul.

 

În România, rata sugarilor alăptați în primele 2 ore de la naștere este de doar 15% pentru că 43% dintre bebeluși sunt separați de mamele lor imediat după naștere și hrăniți exclusiv sau parțial cu lapte praf, iar rata bebelușilor alăptați exclusiv la vârsta de 6 luni este de doar 3,4%. Cauzele sunt diverse, de la lipsa de informare a proaspeților părinți, la lipsa de încredere a mămicilor în corpul lor, la violările constante și cu bună știință, a Codului Internațional de Marketing al Substituenților de Lapte Matern de către industria laptelui praf. În anul 1982 acest cod a fost aprobat, semnat și implementat şi în Romania. Acest cod de marketing reprezintă un regulament strict față de etichetarea produselor, conținutul acestora și modul în care li se face publicitate. De exemplu, o încălcare gravă a acestui cod o reprezintă promovarea substituenților de lapte matern pe holurile spitalelor sau în cabinetele medicale, sau promovarea produselor în magazine prin prețuri promoționale, sau faptul că aceste produse sunt prezentate publicului vulnerabil drept niște „produse minune” folosind argumentul sănătății: “un start sănătos”, sau “contribuie în MOD NATURAL la un sistem imunitar sănătos”.

Demontăm miturile, analizăm opțiunile și dezbatem drepturile femeii şi ale copiilor noştri așa cum sunt ele încălcate sau respectate în sistemul sanitar românesc.

PAȘI spre CONȘTIENTIZARE” este un apel la simţul de răspundere al fiecăruia dintre noi pentru o informare corectă a ceea ce înseamnă cu adevărat un start sănătos, natural al copiilor noştri, precum şi pentru conştientizarea impactului calităţii informaţiilor ce le transmitem generaţiilor viitoare. Avem datoria, față de generațiile viitoare, să fim uniţi, în cazul de față, în fața industriei laptelui praf, să cerem onestitate în modul de promovare al formulelor artificiale. Laptele matern și laptele praf nu sunt produse identice.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *