Atelier “Recompense și pedepse, limite și libertăți în sistemul Montessori”

Atelier "Recompense și pedepse, limite și libertăți în sistemul Montessori”

Seria ”Montessori pentru Părinți”, sub egida Educație by Codruța Brustur și a Centrului de dezvoltare pentru părinți și copii Echilibrium, a debutat la Mediaș cu evenimentul “Recompense și pedepse, limite și libertăți în sistemul Montessori” în 11 mai 2016, la Sala de conferințe a Hotelului Traube, Piața Regele Ferdinand I nr 16, Mediaș.

În cadrul workshop-ului s-a vorbit:

  • despre mult discutatele recompense și pedepse, dacă funcționează și de ce;
  • despre libertatea de care avem nevoie și până unde se întinde ea;
  • cum să stabilim atât de necesarele limite pentru copiii noștri.

Evenimentul s-a adresat în egală măsură părinților în devenire, proaspeților părinți, părinților cu unul sau mai mulți copii, familiilor cu școlari și preșcolari și, nu în ultimul rând, bunicilor, bonelor și cadrelor didactice din grădinițe și învățământul primar, care își doresc să sprijine dezvoltarea armonioasă a copilul, respectând și venind în întâmpinarea etapelor naturale de evoluție ale acestuia, indiferent dacă intenționează sau nu să înscrie copilul în sistemul educațional Montessori.

Participând la această serie de workshop-uri Montessori, cei interesați au putut afla:

  • cum să își ajute copilul să își dezvolte independența funcțională;
  • cum să devină părinți implicați;
  • cum să îți dezvolte capacitatea de a empatiza cu copilul lor;
  • cum să îi ofere posibilitatea copilului lor de a se dezvolta sănătos, în ritmul său propriu;
  • cum să își pregătească al lor copil pentru o integrare armonioasă în colectivitate.

Participanții au plecat cu un bagaj de cunoștințe şi tehnici ce le va permite să insufle o atitudine pozitivă şi copiilor lor. Împreună putem dărui societății o viitoare generație mai sigură pe sine și mai armonioasă!

”Să nu faci niciodată pentru un copil ceea ce poate face singur” – Maria Montessori

Sistemul Montessori este un sistem alternativ foarte apreciat datorită abordării sale personalizate pentru fiecare copil în parte, cu scopul atingerii potențialului acestuia. Dar Montessori este mai mult decât un sistem educațional, este un stil de viață! Putem aplica principiile simple propuse de dr. Maria Montessori în fiecare zi, încă din prima zi de naștere. Rolul acestor workshopuri este familiarizarea cu noțiunile de bază, astfel încât să îi ajutăm cât putem de mult pe copiii noștri să devină independenți, încrezători în forțele proprii și să se dezvolte armonios conform propriilor lor interese și capacități.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *